Iti doresti o centrala pe peleti? Solutii ecologice eficiente de incalzire, cu costuri reduse: centrale termice pe peleti putere termica 20 kw, 24 kw, 25 kw, 30 kw, 34 kw, 45 kw.
O centrala pe peleti este o metoda eficienta de incalzire, prietenoasa cu mediul, intr-o continua ascendenta a raportului calitate pret.
Peletii sunt un tip de combustibil cu fluctuatii mai reduse ale pretului decat combustibilii fosili.
Cu totii cautam solutii cat mai eficiente de incalzire, cat mai performante si cu costuri cat mai mici.
In piata exista numeroase variante de incazire, unele iesind in evidenta prin echipamentul deosebit, altele prin combustibilul neconventional folosit.
In continuare raman populare centralele termice ce functioneaza in mod clasic, cu gaz ori cu curent electric, dar, in ultima vreme vin destul de tare din urma si cele care utilizeaza combustibil solid.
Exista cerere in randul clientilor, de aceea si producatorii incearca sa gaseasca solutii cat mai performanete care sa satisfaca aceste nevoi.
In urma unor cercetari laborioase privitoare la incalzirea cu combustibil solid ce raspunde noilor cerinte privitoare la folosirea energiei regenerative "curate", producatorii au venit cu cazanele pe peleti.
Centrala pe peleti este un cazan cu ardere lenta, ceea ce genereaza un randament mai bun, peletii generand mai putine depuneri pe arzator.
Fiind obtinuti din deseuri de lemn, peletii sunt considerati a fi un combustibil ecologic, cu emisii reduse de fum.
Sunt resturi rezultate de la fabricarea lemnului, rumegusul mai exact care este compactat si ambalat pentru folosinta.
Ei se regasesc sub forma unor mici creioane provenit indeosebi din materiale biomasice de genul: resturi de lemn, paie, tulpini de floarea soarelui ori de porumb, frunze diverse.
Peletii realizati din rumegus sunt si ei diferit din punct de vedere al energiei degajate, in functie de lemnul de provenienta.
Spre exemplu, foarte apreciati sunt peletii din rumgeus de foiase, peleti premium fag si rasinoase, brichete rumegus lemn brad ori pin, peleti din molid si fag, etc.
In comparatie cu lemnul, acestia au o putere calorica mai mare. Pe langa aceasta calitate, peletii se pot achiztiona si de la hypermarket-uri.
Un astfel de sistem de incalzire ofera nu doar performanta dar si costuri mici.
Cu siguranta daca ati ajuns aici sunteti interesati de acest consum al acestor centrale termice peleti, de aceea va spunem ca acest combustibil are un randament foarte bun de ardere.
Pentru ca la fabricarea peletilor sunt folosite deseuri lemnoase compactate, ele au o umiditate extrem de scazut si o densitate mare, fapt ce conduce la obtinerea unor temperaturi ridicate de ardere.
Calitatile peletilor determina obtinerea unei incalzire deosebit de eficiente.
Bine, combustibilul solid, atat lemnul cat si peletii, intra in discutie cu precadere in situatiile in care nu exista acces la gaze naturale, indeosebi in zonele rurale.
Pana de curand, in zonele urbane doar proprietarii de case erau interesati de astfel de centrale.
Si totusi, au inceput sa apara blocuri noi construite in Bucuresti in care sunt instalate asemenea de centrala. Proprietarii par multumiti de ele din cauza randamentului de peste 94% ce se obtine indiferent de materialul din care sunt realizati peletii.
In general parerile oamenilor sunt bune despre acest tip de incalzire, constatare care ne vine din randul clientilor nostri care au achizitionat astfel de centrale termice pe peleti.
In fapt si popularitatea centralelor pe peleti sugereaza clar ca oamenii sunt multumiti de ele, de unde si parerile pozitive.
Exista multe modele de cazane pe peleti, costurile lunare depinzand foarte mult de tipul de incalzire, de peletii utilizati dar si de felul cum este construita locuinta voastra.
In primul rand, pentru a beneficia de un cost cat mai redus, trebuie sa alegi un pachet centrala termica pe peleti care sa aiba incorporata un control al arderii si eventual un arzator modulant care sa modifice in mod automat cantitatea de peleti consumata in functie de temperatura atinsa.
O astfel de centrala termica peleti poate fi conectata la un termostat de camera pentru ca tu sa ai controlul in privinta temperaturii din interior a locuintei.
Vorbind de consum centrala peleti, va pot spune ca, daca luam in calcul o locuinta de cca 100 mp, o locuinta izolata bine termic, poti sa treci iarna cum se spune (lunile octombrie - aprilie), cu o cantitate de cca 3 tone peleti, bazandu-ne pe niste temperaturi extrem de scazute.
Tinand cont ca o tona de peleti costa in jur de 1000 de lei, poti sa treci peste iarna cu un cost total de 3.000 de lei. Daca ne raportam la cele sapte luni luate in considerare, ar iesi un pret lunar de cca 428 lei. Pentru o casa cu o suprafata de 300 - 400 mp zicem noi ca este deosebit de avantajos.
Oamenii au diverse nevoi si doleante, unii doresc centrale termice pe peleti altii vor pe lemne, unii vor pe gaz, altii sa functioneze cu curent electric.
Exista uneori si viariante hibride, cum ar fi optiunea centrala peleti si lemne.
Daca ar fi sa facem un top 10 centrale termice peleti, iata ce ar iesi (ordinea este aleatorie, nu indica performanetele uneia sau alteia dintre produsele mentionate):
Observati ca in topul 10 random realizat de noi, puteti gasi multe variante de centrala peleti: de 35 kw, de 30 kw, de 20 kw, de 25 kw, 24 kw si 50 kw.
Una peste alta, sa stiti ca conteaza nu doar eficacitatea centralei, dar si calitatea peletilor. Desi peletii nu sunt foarte ieftini, unii dintre ei sunt deosebit de buni din punct de vedere al randamentului, fapt ce genereaza costuri mici la incalzire.
Daca ar fi sa facem un clasament al centralelor in functie de combustibilul utilizat, lucrurile ar sta in acest fel:
(clasamentul este realizat in ordinea crescatoare, de la ieftin la scump).